Новини

Розвиваємо цифрову математичну освіту разом!

By 25th, 2021 No Comments

На запрошення Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського за підтримки Інституту модернізації змісту освіти Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка долучився до проведення дводенного науково-практичного семінару «Упровадження елементів STEM-освіти при вивченні предмета «Математика»».

Доцент кафедри інформатики та методики її навчання, канд.пед.наук Барна О.В. в рамках семінару провела дві майстерні з питань використання цифрового математичного моделювання як інструменту STEM-освіти сучасного вчителя.

Для учасників майстерні, а їх було понад 300, доповідачка не тільки запропонувала дієві цифрові інструменти та приклади реальних STEM-проєктів, які апробовані в курсах методики навчання інформатики та технологій електронного навчання на фізико-математичному факультеті нашого університету й описані в підручниках з інформатики для 3-11 класів за її авторством, а й презентувала доробки STEM-центру ТНПУ ім. В. Гнатюка, діяльність Центру післядипломної освіти та успіхи університету в плані цифровізації усіх сфер діяльності.

Дякуємо організаторам семінару за співпрацю та популяризацію STEM-освіти в Україні!

Презентаційні матеріли спікери Барни О.В.

Організація майстерки засобами Microsoft Teams

Кафедра інформатики та методики її навчання