Новини

Математичну майстерню провели у ТНПУ ім. В. Гнатюка

By Ӧ 21st, 2021 No Comments

Черговий захід у рамках  Року математики в ТНПУ в 2021 році розпочався із зустрічі з випускниками закладів загальної середньої освіти, коледжів та їхніми наставниками у форматі майстерні під назвою «Математика&ЗНО». Ця подія, яка відбулась за ініціативи та модерування завідувачки кафедри інформатики та методики її навчання Балик Надії Романівни 20 січня 2021 року, згуртувала усіх, кому небайдужий стан математичної освіти в Україні.

Захід відкрив ректор Богдан Богданович Буяк – натхненник та ініціатор усіх справ з удосконалення та розвитку математичної освіти у нашому університеті. Керівниця Управління освіти та науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Зеновіївна Хома підкреслила важливість роботи університету в плані підготовки майбутніх учителів математики, фізики й інформатики та діяльність викладачів університету на щодо розвитке STEM-освіти Тернопільщини. З особливостями вступу до закладів вищої освіти у 2021 році присутніх ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії ТНПУ Юрій Романович Древніцький.

Доценти кафедри інформатики та методики її навчання Сергій Володимирович Мартинюк та Ольга Василівна Барна презентували особливості завдань сертифікаційних робіт, їх оцінювання та надали учасникам зразки цифрових інструментів, які допоможуть у процесі підготовки до ЗНО з математики.

Декан фізико-математичного факультету Мирон Іванович Громяк ознайомив майбутніх абітурієнтів зі спеціальностями, за якими відбувається підготовка майбутніх фахівців на фізико-математичному факультеті ТНПУ ім. В. Гнатюка, запросив до участі випускників шкіл у Всеукраїнській олімпіаді з математики, анонсував відкриття нової спеціальності «Digital аналітика». Учасники зустрічі домовилися й надалі проводити такі майстер-класи.

Відкриття математичної майстерні ректором Б.Б.Буяком

Доц. О.В.Барна ознайомлює із цифровими інструментами підготовки до ЗНО з математики

Про особливості сертифікаційних робіт з математики розповів доц. С.В.Мартинюк

Учасники майстерні обговорюють особливості вступної кампанії 2021