Новини

ВПЕРШЕ У ТНПУ МІЖНАРОДНЕ ЗМАГАННЯ ЗІ СТВОРЕННЯ КОМП’ЮТЕРНИХ ІГОР ‒ GLOBAL GAME JAM

By Ħ 3rd, 2020 No Comments

З 31 січня по 2 лютого вперше у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка проводиться Global Game Jam. У цьому глобальному заході, що об’єднує як початківців так і професіоналів, індивідуальних розробників так і співробітників великих компаній, взяли участь більше ніж вісімсот міст світу, 9 з них ‒ в Україні.

Учасниками події були члени спільноти Ternopil Gamedev, а також студенти та магістранти фізико-математичного факультету ТНПУ, які об’єдналися у невеликі групи та розробляли ігри, використовуючи як готові середовища розробки, так і власні платформи.

До прикладу, наші студенти мали змогу продемонструвати свої знання, вміння та навички із виконання функцій розробника комп’ютерних ігор, графічного дизайнера, фахівця з інформаційних технологій та Game Studies і зробити хорошу основу для популяризації нової спеціальності 122 Комп’ютерні науки (Інженерія ігрових проектів).

Для 48-ми годинного хакатону було оголошено тему REPAIR. Команди розробили такі ігри: RepairKit – зібрати ключі, для того, щоб відремонтувати авто; RepairRunner – зібрати Repair items для відновлення корабля.

Куратор Global Game Jam у Тернополі, засновник спільноти Ternopil Gamedev, організатор подій ігрової розробки у Тернополі Павло Вітер відзначив учасників змагань сертифікатами.