Новини

Студентки-інформатики ТНПУ виграли грант на участь у міжнародному саміті

By Ħ 18th, 2019 No Comments

Студентки групи ІМ-43 фізико-математичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Бабій Наталя та Смірнова Вікторія виграли повний грант на участь у міжнародній конференції «Perspektywy Women In Tech Summit 2019», що проходила 13-14 листопада у Warszawskie Centrum Expo XXІ (м. Варшава, Польща).

Під час проведення саміту студентки мали можливість відвідати виставки та поспілкуватися з представниками провідних світових IT-компаній: Flex, Google, Intel, TomTom, Amazon, Facebook, Cisco тощо.

Наталя та Вікторія також взяли участь у цікавих воркшопах:

  • Cisco “Living on the Edge”;
  • Google “Pass the Turing Test”;
  • Amazon “People and Technology – our way of thinking big”;
  • 3М “You may become a manager srarting as a manual tester”;
  • Intel “Hacking AI”;
  • Microsoft “#Already. Learn, shape and get inspired”.

На цих воркшопах студентки вдосконалили свої знання з галузі ІТ, обмінялися цікавими ідеями, інтенсивно попрацювали у групах.

Дівчат вразив захід Big Smart Celebration, на якому вони побачили «чудо» техніки та мали можливість спробувати його в дії – оригінальну німецьку машину шифрування (кодування) повідомлень з 1930х років.

І звичайно, на саміті не обійшлося без приємних подарунків: від екосумок та шоперів до блокнотів і наліпок, фотографій від Amazon у різноманітних аксесуарах.

Студентки висловили вдячність організаторам саміту, координаторам української делегації, а також завідувачці кафедри інформатики та методики її навчання Надії Романівні Балик та викладачам цієї ж кафедри за можливість участі в євроінтеграційних процесах та налагодження контактів у сфері ІТ.

Бабій Наталя та Смірнова Вікторія студентки групи ІМ-43 фізико-математичного факультету

Воркшопи від компанії Google

Воркшопи від компанії Google_1

Воркшоп від компанії Cisco

Спілкування Наталі з роботом на основі штучного інтелекту

Співпраця Вікторії з роботом

Українська делегація на міжнародній конференції «Perspektywy Women In Tech Summit 2019»