Новини

Співпраця викладачів кафедри інформатики з освітянами міста

By Ħ 26th, 2020 No Comments

«Освітнє трансфер-містечко інноваційних можливостей – 2020» стартувало у співпраці із Тернопільський національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка уже вшосте. У роботі заходу, який триватиме з 21 по 22 жовтня в режимі онлайн, взяли участь в якості спікерів доценти кафедри інформатики та методики її навчання Надія Балик,Ольга Барна, Галина Шмигер.

На пленарному зібранні учасників заходу привітали Похиляк Ольга Петрівна, начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Моравська Наталія Степанівна, начальниця управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області.

Литвинюк Галина Іванівна, директор ТКМЦНОІМ, виступила із доповіддю «Самооцінювання як аналітичний інструмент внутрішньої системи забезпечення якості освіти» та окреслила завдання та перспективи заходу.

Барна Ольга Василівна, доцент кафедри інформатики у своєму мотиваційному виступі “Професійне самопізнання учителя як передумова забезпечення якості освіти” проаналізувала мотиви та інструментарій професійного самопізнання.

Завідувач кафедри інформатики та методики її навчання Балик Надія Романівна та доцент тієї ж кафедри Шмигер Галина Петрівна провели у інформаційно-коригуючій локації «Майстерню Self-Assessment» з професійного самооцінювання вчителів.

Під час роботи майстерні «Self-Assesment» учасники мали змогу ознайомитися з моделлю американського та європейського стандарту професійного само оцінювання вчителя. У процесі практичної частини роботи освітяни пройшли експрес-тестування із само оцінювання та поділилися враженнями про особливості зарубіжних стандартів. У результаті обговорення визначили подальші шляхи самоудосконалення сучасного учителя на основі кращих українських та зарубіжних практик.