НовиниНовини DEDIMAMO

Апробація електронного курсу «Математичне моделювання (DeDiMaMo)»

28 квітня на фізико-математичному факультеті відбувся онлайн-семінар «Підведення результатів апробації електронного курсу «Математичне моделювання (DeDiMaMo)», модуль «Моделі та методи лінійного програмування», створеного у рамках реалізації проєкту «Development of students’ mathematical competencies through Digital Mathematical Modelling (DeDiMaMo)» — Розвиток математичних компетентностей студентів за допомогою цифрового математичного моделювання» CPEA-ST-2019/10067.

Про реалізацію проєкту, його мету, головні здобутки та перспективи розповіла завідувач кафедри інформатики та методики її навчання доц. Н. Р. Балик. Доц. С. В. Мартинюк провів огляд завдань, які були вирішені, переваги його вивчення студентами спеціальності «Інформатика» на фізико-математичному факультеті.

Студенти груп ІМ-33 та СОІнск-14 поділилися враженнями від вивченого модуля, звернули увагу на проблеми, з якими вони стикнулися. Апробацію модуля здійснювали 23 студенти фізико-математичного факультету. Як результат практичної частини курсу, вони продемонстрували підготовлені проєкти розв’язування задач лінійного програмування графічним і сиплекс-методами та транспортних задач. Як підсумок, було зазначено про доцільність вивчення такої дисципліни, оскільки вона не тільки збагачує студентів математичними знаннями, уміннями математичного моделювання, а й має прикладне значення.