Новини

Інтегруємо майбутнє в наше життя вже зараз

By Ħ 20th, 2019 No Comments

Викладачі кафедри інформатики та методики її навчання у рамках роботи крайового освітнього форуму «Освіта – енергія майбутнього» провели тренінг для учителів інформатики з розробки інтегрованих проектів з використанням технологій доповненої та віртуальної реальності.

Практична частина тренінгу будувалася на використанні техніки BYOD (Bring Your Own Device), доповненої реальності, використанні додатка «Google Експедиції».

За допомогою освітнього інструменту «Google Експедиції» учителі подорожували у віртуальній і оглядали об’єкти в доповненій реальності з ефектом занурення. Також вони випробували себе у ролі гіда, який очолює клас або групу дослідників під час віртуальних турів або перегляду об’єктів у доповненій реальності, використовуючи смартфони та різні VR-окуляри.

Важливими елементами тренінгу стала можливість учителів вільно висловлювати свої думки, мислити критично, аналізувати факти та долучатися до дискусії. Викладачі кафедри та учителі спільно працювали над ідеями оновлення уроків, на яких можна буде надавати учням можливість вивчати і застосовувати нові технології та програми і створювати новий навчальний контент.