НовиниНовини DEDIMAMO

Традиційна конференція «Наука молода» на фізматі

Фізико-математичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету підтримує різносторонні інтереси студентів та розвиває компетентності, які роблять успішними наших випускників у професійному житті. Одним із напрямів роботи – це формування лідерських та інноваційних якостей, дослідницьких умінь та науково-пошукових компетентностей.

Двічі на рік уже декілька років поспіль на факультеті традиційно проводиться науково-практична студентська конференція «Наука молода». Цьогорічна конференція була присвячена сучасним тенденціям розвитку інформатики. Важливо, що студентські дослідження тісно пов’язані із науковими дослідженнями, які здійснює кафедра інформатики та методики її навчання. Зокрема широке коло студентських наукових розвідок було присвячено дослідженням в галузі STEM освіти, яка впроваджується на базі STEM-центру ТНПУ, питанням штучного інтелекту та доповненої реальності. Майбутні науковці не обминули увагою у своїх дослідженнях й цифрове математичне моделювання, яке активно розвивається в університеті в рамках участі в міжнародному проєкті DeDiMaMo – Розвиток математичних компетентностей студентів за допомогою цифрового математичного моделювання», Eurasia, CPEA-ST-2019/10067.

Варто зазначити, що цьогорічні доповіді студентів, як зазначила у підсумковому слові конференції завідувачка кафедри інформатики та методики її навчання доцент Балик Н.Р., підготовлені на високому рівні, мають як практичне значення, так і елементи наукової новизни, демонструють якість професійної підготовки учасників конференції – студентів 4 курсу спеціальності  «014.09 Середня освіта (Інформатика)».

Традиційна конференція «Наука молода» на фізматі

Найяскравіші виступи учасників

Підведення підсумків конференції від завідувачки кафедри інформатики та методики її навчання Балик Н.Р.

 

Доцент  О.В. Барна