Новини

На фізико-математичному факультеті – семінар молодих науковців-інноваторів

By 14th, 2019 No Comments

Студенти фізико-математичного факультету долучаються до наукових розробок  уже з молодших курсів. Це яскраво засвідчила чисельна аудиторія студентів 1-3 курсів, яка зібралась за ініціативи кафедри інформатики та методики її навчання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка на науковий семінар з питань інноваційних розробок у галузі ІТ-індустрії. Цією подією на факультеті відзначили День числа П – найвідомішої математичної константи, що визначається в Евклідовій геометрії.

Завідувач кафедри доц. Балик Н.Р. ознайомила присутніх із основними трендами та викликами, які ставить суспільство перед ІТ-індустрією. Зокрема, зазначила, що на кафедрі працюють наукові групи різного спрямування, які реально імплементують науку у виробництво та інноваційні стартапи.

Доцент Олексюк В.П. окреслив переваги та можливості, які надає студентам навчання в мережевій академії Cisco, філія якої віднедавна відкрилась  на факультеті. Студентам 2 курсу групи І-23, які успішно пройшли один із курсів та набули компетентностей з питань  застосування багатофункціональної програми моделювання мереж Cisco Packet Tracer, було вручено сертифікати. Важливо, що застосування такої програми доповнює фізичне устаткування комп’ютерних лабораторій факультету, дозволяючи студентам створювати мережі з практично необмеженою кількістю пристроїв.

Доцент Барна О.В. ознайомила студентів із технологіями доповненої реальності, їх практичним застосуванням у галузі туризму, музейної справи та мистецтва. Учасники семінару мали змогу також попрацювати із реальними прикладами доповненої реальності, що викликало неабиякий інтерес у присутніх.

Доцент Габрусєв В.Ю. продемонстрував експериментальний зразок проектної розробки у галузі захисту здоров’я громадян, який створюється на основі технології Інтернету речей.

В обговореннях брали активну участь доценти Шмигер Г.П., Грод І.М., Мартинюк С.В. та студенти-дослідники спеціальності «Інформатика».

Перші результати роботи міжнародної академії Cisco

Знайомство з технологіями доповненої реальності

Експерименти з доповненою реальністю