29.05.2018 студенти кафедри інформатики та методики її навчання відвідали YEP SUMMER CAMP WORKSHOP, який проходив в  NAU HUB. Організатори ставили перед собою за мету відбір людей для проходження практики в таборі YEP Summer StartUP Camp, навчити студентів, і не тільки, працювати в команді, розрізняти види проблем та методи їх вирішення, навчити їх генерувати, аналізувати та презентувати ідеї. Літній табір розмітиться на базі Української академії лідерства, розташованої в мальовничому лісі в Пущі Водиці біля Києва.

На воркшоп зібралися люди з різних куточків України, різних стилів життя, з різними світоглядами. Проте така розбіжність не заборонила учасникам виконати поставлену перед ними мету, а саме створення власного стартапу, який би захотіли купити присутні в залі люди. Зібралося близько 60-ти людей.

Організатори в довільному порядку поділили учасників на команди, що дозволило всім ближче між собою познайомитися. Організаційні моменти тривали недовго, одразу ж приступили до роботи. Частину матеріалу Олена, організатор YEP Summer StartUP Camp, яка приїхала з Ізраїлю, подавала лекційно, але основну увагу приділяла практиці. Завдання були як командні, так й індивідуальні, що власне дозволило абсолютно кожному учаснику проявити себе. Хоча нагород ніяких і не було, але найкращий стартап було вибрано самими ж учасниками воркшопу. Закінчилося все подякою, такій прекрасній людині, як Олена, яка вирішила донести українській молоді правила бізнесу, порівнюючи кожен крок наших учасників з життєвими прикладами своєї країни. Хтось пройде в наступний тур на проходження практики в таборі Summer Camp, а хтось чекатиме наступного відбору. Але масу емоцій отримали абсолютно всі. Всі для себе прочерпнули якісь життєві правила, правила бізнесу і багато-багато іншого, що безумовно знадобиться у майбутньому.

Володимир Бойко, студент 2 курсу  спеціальності «Інформатика»