Новий 2018 рік розпочався творчо та активно. 12 січня 2018 року на фізико-математичному факультеті відбувся семінар-тренінг «Мистецтво проектування». Метою заходу було ознайомлення учасників із виграшними технологіями участі у різноманітних проектах, конкурсах та грантах, а також заохочення на основі конкретних історій успіху до проектної діяльності викладачів, студентів, учителів, учнів та усіх, хто цікавиться інноваційною творчістю, винахідництвом, мейкерством тощо.

Ректор університету, професор Б.Б. Буяк поділився ідеями і стратегіями інновацій у контексті грантової та проектної політики Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Спікер семінару – С.М. Попель, випускниця фізико-математичного факультету, учитель математики та інформатики Вишнівчицької ЗОШ I-III ст., учитель-новатор, яка до усіх своїх численних успіхів нещодавно у Брюсселі ще й додала титул STEM-учитель Європи. Вона розповіла про успіхи і виклики сільського шкільного експериментального майданчика з розробки проектів та стартапів, а також поділилася секретами успіху участі у конкурсі стартапів, що проводить КПІ імені Ігоря Сікорського – «Sikorsky Challenge».

Руслан Магац – сертифікований тренер з дизайн-мислення, керівник фінансового напряму Тернопільського регіонального ресурсного центру розповів про платформи для пошуку донорів для проектів та грантів, розповів про особливості технології дизайн-мислення, як одного із трендових методів розробки креативних проектів.

Учасники семінару-тренінгу взяли активну участь у круглому столі з питань розробки проектів та пошуку фінансування для їх подальшого втілення. У роботі тренінгу-семінару взяли участь викладачі кафедри інформатики та методики її викладання, професор О.В. Лабащук, учителі Тернопільського району.

Дякуємо усім, хто завітав на наш захід та створив неповторну робочу атмосферу, градус емоцій зашкалював.  Зичимо учасникам спробувати свої сили і талан у різноманітних проектах та конкурсах у 2018 році та обов’язково відчути смак перемоги.