Новини

У майстерні «STEM-кар’єра» на фізико-математичному факультеті другокласники освоюють STEM- професію інженера з 3D-моделювання

By ' 22nd, 2019 No Comments

21 лютого на фізико-математичному факультеті на базі STEM-центру відбулось відкриття майстерні «STEM-кар’єра». Відкриття лабораторії  – це черговий захід, який проведений у рамках реалізації проекту «Популяризація STEM-професій» за підтримки програми Британської ради «Активні громадяни» та початку проведення на Тернопіллі Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна», ініційованого Міністерством освіти та науки України та Інститутом модернізації змісту освіти.

У відкритті лабораторії взяли участь другокласники ЗОШ № 16 м. Тернополя та їх вчителі, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва ТНПУ Фальфушинська Г.І., декан фізико-математичного факультету Громяк М.І., завідувач кафедри інформатики та методики її навчання Балик Н.Р., координатор програми Британської ради «Активні громадяни»  Анастасія Чорній, волонтери STEM-центру.

Наймолодші учасники відкриття мали змогу ознайомитись із STEM-професією «інженер з 3D-моделювання» і попрацювати у креативній майстерні зі створення моделі дитячого парку. Викладачі фізико-математичного факультету Барна О.В., Генсерук Г.П., Мартинюк С.В., Скасків Г.М., Шмигер Г.П. представили авторські методики LEGO-конструювання для нової української школи. По завершенні школярі представили урбаністичний  проект «Майданчик моєї мрії» та отримали іменні сертифікати.

ЗМІ про нас Другокласники на день стали інженерами із 3D-моделювання

створення моделі дитячого парку (творчий процес)

знайомство із STEM-професією «інженер із 3D-моделювання»

робота у команді над проектом «Майданчик моєї мрії»

сертифікати учасників майстерні «STEM-кар’єра» у рамках реалізації проекту «Популяризація STEM-професій» за підтримки програми Британської ради «Активні громадяни»

Урбаністичний проект «Майданчик моєї мрії», створений другокласниками ЗОШ № 16 м. Тернополя

моделювання за допомогою 3D – ручки

створення моделі дитячого парку (творчий процес)

робота у команді над проектом «Майданчик моєї мрії»

знайомство із STEM-професією «інженер із 3D-моделювання»