Основним пріоритетним розвитком сучасної освіти є забезпечення рівних прав на освіту для всіх дітей, у тому числі і для дітей з особливими освітніми потребами.

Кафедра інформатики і методики її викладання та магістранти фізико-математичного факультету ТНПУ імені Володимира Гнатюка провели семінар на тему: «Особливі діти у наших обіймах». Семінар організувала доцент кафедри І.М. Грод. Викладачі кафедри та магістранти факультету накопичили чималий досвід у галузі інклюзивної освіти. До прикладу, для сонячних діток проводилися заняття з математичного оригамі, освітньої робототехніки, 3D-друку.

Активними доповідачами цього семінару стали студенти-магістранти: Козіброда Тетяна, Саврій Соломія, Мандзюк Ірина, Журавська Катерина; Бондар Наталя, Малявська Марія, Трифонюк Марія та Стирчак Юлія.

Також у роботі семінару взяли участь запрошені спеціалісти, які працюють із особливими дітьми: Орденас Галина Богданівна – лікар-практик, інженер, Третьякова Лілія Леонідівна – випускниця фізмату, яка працювала у спеціалізованій школі для дітей із синдромом ДЦП, викладачі фізико-математичного факультету, мами дітей з особливими потребами.

Скоординована позиція батьків, педагогів, лікарів-практиків дає позитивні та обнадійливі результати у соціалізації сонячних діток.