5 травня 2017 року з метою популяризації науки на площі Ринок відбулись «Наукові пікніки у м. Бережани». До учасників, які приїхали у Бережани із різних навчальних закладів Тернопільської та Львівської  областей, з привітальним словом звернулись координатори наукових пікніків у Тернопільській області Христина Білініська та Михайло Сиротюк, координатори у м. Бережани Алла Соколовська і Роман Перунов. Наукові пікніки – це демонстраційні інтерактивні експерименти для всіх бажаючих долучитися до таємниць науки. При цьому науково-просвітницька робота поєднувалась із грою та навчанням.

Під час проведення наукових пікніків всі відвідувачі мали можливість ознайомитися з різними технічними пристроями, спостерігати та проводити цікаві досліди з фізики, хімії та біології.

Кафедру інформатики та методики її викладання ТНПУ ім. В. Гнатюка на цьому святі науки представляли магістранти Шпортак Уляна, Віятик Христина та Козбур Марія. Вони демонстрували усім бажаючим роботу робота-прибиральника сміття на базі Lego EV3 та надрукований на 3Д-принтері макет Кременецького замку, розповідали про основи програмування роботів Lego, 3Д-моделювання і 3Д-друк.